Torturile cu vafa imprimata au devenit foarte populare in ultimul timp. Si stim cu totii cine sunt cei mai mari fani.Copiii!

Cu printese, cu masini, cu personaje din desene animate sau din filme, vafele imprimate sunt pentru cei mici o adevarata surpriza pe torturile aniversare.

In acest tutorial va vom prezenta cat de simplu puteti face un astfel de tort cu vafa. Noi am ales un model clasic, cu trandafiri, ce merge foarte bine pentru zilele de nastere sau cele onomastice. Un tort simplu, dar delicat.

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a putea incepe decorarea tortului: disc din vafa imprimata, pos, duiornamente pentru tort.

Dupa ce ati finisat tortul cu frisca sau dupa preferinta, cu ciocolata sau alta glazura, asezati discul din vafa, peste care aplicati un gel sau un jeleu de fructe neutru. Acesta are rolul de a fixa vafa pe tort si de a-i da stralucire. Cu ajutorul unui pos si al unui dui bordati vafa cu frisca pentru ca tortul sa prinda forma. Noi am ales duiul de la Jem nr.61 pentru ornarea tortului, dar si nr. 86 este foarte potrivit.

In avans puteti crea cateva decoratiuni din ciocolata cu ajutorul matritelor pentru ciocolata. Sunt foarte usor de folosit in combinatie cu bomboanele de topit Candy Meltz. Se topesc la bain-marie sau in cuptorul cu microunde, dupa care se toarna in matrita speciala. Se da la rece pana se intareste. Simplu, intoarceti forma si loviti usor pentru a scoate ornamentele. Le puteti folosi pentru decorarea torturilor, a brioselor sau a paharelor desert.

Pasul urmator este cel mai distractiv: decorarea tortului cu perle, cu bombonele nonpareils sau cu decoratiuni din ciocolata. Incercati combinatii de culori asortate cu cele de pe vafa imprimata.

Alegeti in functie de tematica petrecerii cea mai potrivita vafa imprimata: cu personaje indragite – BarbieMickeyMinnieHello KittyPrinteseCars, SpidermanBen10, cu bebelusi, cu trandafiri  sau cu fluturi.

 

Decorati cu drag si multa imaginative!