Căpşune în ciocolată pentru iepuraş

La început de primăvară şi în preajma sărbătorii de Paşte, v-am pregătit o idee veselă de ceva bun, perfectă pentru a-i surpinde pe cei dragi, mai ales că aceştia se cam adună pe lângă masă în această perioadă J.  Mai mult, această reţetă este foarte uşor de pregătit.

Aveţi nevoie de:  căpşune proaspetebomboane de topit Candy Melts Portocaliizahăr colorat portocaliu şi mini cupe cu buline.



Topiţi bomboanele Candy Melts Portocalii la microunde sau prin metoda bain-marie, amestecând bine pentru omogenizare. Căpşunelele spălate şi uscate, scufundaţi-le în ciocolata topită. Loviţi uşor de marginea vasului, pentru a înlătura excesul. Dacă aveţi căpşune fără codiţă, folosiţi penseta pentru ciocolată. Veţi avea astfel mai mult control şi precizie în lucrul cu ciocolata topită. Plasaţi apoi căpşunelele îmbrăcate pe o coală de hârtie de copt. Acordaţi-le 10-15minute petru a deveni ferme. Păstraţi restul de ciocolată topită pentru etapa următoare. Folosindu-vă de un poş şi de un dui,  trasaţi câteva linii de ciocolată pe jumătatea superioară a fructelor. În funcţie de preferinţa pentru grosimea sau forma liniilor, alegeţi duiul numărul 1 jemnumărul 2 jem sau numărul 134 jem.  



Această tehnică  de trasare a liniilor se numeşte “Drizzling Technique” şi se foloseşte foarte des pentru decorarea biscuiţilor. Mai jos puteţi vedea un tutorial de decorare prin această tehnică: https://www.youtube.com/watch?v=ro3HjfhFnI4.  

Imediat după această operaţiune de liniere, presăraţi zahărul colorat portocaliu şi lăsaţi încă 10-15 minute să se întărească.

Aceste delicii în ciocolată, decorate cu zahăr fac pereche bună cu mini cupele cu buline. Pentru o prezentare inedită , puneţi câte o căpşună decorată în câte un mini păhărel verde cu buline. Aceste cupe pot fi folosite apoi pentru mini briose, alune, îngheţată sau alte mici delicii.

Atât de simplu!

În funcţie de ideile voastre, puteţi crea şi alte modele vesele de căpşuni trase în ciocolată, decorate cu zahăr roşu sau roz. Zahărul colorat este foarte potrivit pentru ornarea biscuiţilor, a acadelelor sau a brioşelor. Alegeţi modelul cel mai potrivit imaginaţiei voastre.



Pentru evenimente mai sofisticate, alegeţi să prezentaţi căpşunele în ciocolată pe mini suporturile de cupcakesFoarte interesant!



Decoraţi cu drag şi multă imaginaţie!

Roxana

 

Surse de inspiraţie

https://www.wilton.com/idea/Easter-Carrots-Candy-Coated-Strawberries

https://www.wilton.com/idea/Strawberry-Dippers

https://www.wilton.com/idea/Candy-Coated-Berries